MYCHOICE studie: 18 maanden update

mei 24th, 2022|

In de maand mei loopt de studie 18 maanden! We hebben in het laatste half jaar veel nieuwe patiënten gezien en het aantal inclusies is daarmee ruim verdubbeld ten opzichte van het eerste jaar.

Ook zijn de eerste patiënten in het Elisabeth Tweestedenziekenhuis geïncludeerd en zij worden binnenkort behandeld. We hopen dat het Amsterdam UMC binnenkort ook mag aansluiten en patiënten vanuit dat ziekenhuis of omgeving alleen voor een MR-HIFU behandeling, maar niet voor andere zaken binnen de studie, naar Zwolle hoeven te komen.

 

Isala ontvangt Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) erkenning voor het MR-HIFU interventiecentrum

april 25th, 2022|

Isala heeft de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) erkenning gekregen voor het MR-HIFU interventiecentrum. Radioloog Martijn Boomsma: ‘Dit betekent dat wij worden gezien en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Wij hebben dit als team van meerdere specialismen samen bereikt en daar ben ik enorm trots op.’ Lees het hele interview op de website van Isala.

Update MYCHOICE één jaar later

januari 31st, 2022|

Ruim een jaar geleden ging de MYCHOICE studie van start. Een mooi moment om terug te blikken op de ontwikkelen tot nu toe. In de figuur is te zien dat tot op heden twintig patiënten geloot zijn binnen de studie en dat een gestage groei van het aantal patiënten per maand te zien is.

Sinds begin 2022 kunnen patiënten ook in het Elisabeth Tweestedenziekenhuis in Tilburg meedoen aan de studie. Als zij loten voor de MR-HIFU behandeling, zullen zij die in Isala Zwolle ondergaan. Binnenkort hopen we ook het Amsterdam Universitair Medische Centrum aan te kunnen laten sluiten. Patiënten die niet onder behandeling zijn in één van de drie deelnemende ziekenhuizen, kunnen dan wel nog steeds daar naartoe verwezen worden.

 

Deelnemende ziekenhuizen